Nieuws

Afscheid Urwin Vyent en Lilian Peters

Afgelopen zaterdag 17 februari 2018 heeft GroenLinks Zuidoost afscheid genomen van Lilian Peters en Urwin Vyent. Lilian is verhuisd naar het rustieke Hippolytushoef en Urwin heeft zijn handen vol bij slavernij-instituut Ninsee. We wensen beide veel succes en geluk in hun verdere avonturen.

Lees verder

Stadsdeelcommissie kandidaten

GroenLinks heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen weer fantastische kandidaten. Niet alleen voor het bestuur maar ook voor de stadsdeelcommissies. Amsterdam Zuidoost is opgedeeld in drie gebieden; Bijlmer Centrum, Bijlmer Oost en Gaasperdam Driemond. Voor elk gebied heeft Groenlinks drie kandidaten die zich vol overgave inzetten voor de verbetering van hun buurt. 

Lees verder

Huis-aan-huis-actie in Nellestein

canvassen amsterdam zuidoost

Zaterdag 17 juni gaan we de deuren langs in Nellestein om van bewoners te horen wat er speelt in de buurt. Van 13.00 tot 14.00 uur is er een training voor wie dat wil. Daarna gaan we huis-aan-huizen tot 16:00 uur. We zorgen ervoor dat ervaren mensen gekoppeld worden aan iemand zonder ervaring. Aansluitend is er natuurlijk een borrel om met elkaar na te praten. De locatie van de training en de verzamelplek wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Je kunt je aanmelden via Facebook of door een email te sturen naar bas@groenlinksamsterdam.nl. Tot dan!

 

 

GroenLinks Zuidoost op bezoek bij Ubuntu Stadstuin.

Groenlinks op bezoek bij Ubuntu Stadstuin

Op 14 mei ging GroenLinks Zuidoost op bezoek bij de Ubuntu Stadstuin. Na hartelijk ontvangen te zijn met koffie en koek werd door Annet van Hoorn uitgelegd hoe de Stadstuin is ontstaan, wat er allemaal gebeurd op dit moment en hoe de toekomstplannen eruit zien.

Lees verder

40 jaar AGG en uiteindelijk toch een tunnel in de maak

Leo Hovens bij werkzaamheden  tunnel Gaasperdammerweg

De werkzaamheden aan de Gaasperdammertunnel zijn in volle gang. Het project A9 Gaasperdammerweg is onderdeel van één van de projecten van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. De tunnel loopt dwars door de woonwijken van Zuidoost. De AGG (Aktie Gezondheid Gaasperdammerweg) behartigt de belangen van bewoners die langs deze weg wonen al veertig jaar. Reden genoeg om te spreken met onze GroenLinkser Leo Hovens, die sinds 1996 betrokken is bij deze bewonersorganisatie.

Lees verder

Simion Blom tijdens 4 mei herdenking: "Vrijheid geef je door"

Simion Blom (foto:Hans Mooren)

Een stille tocht vanaf Station Holendrecht naar het monument voor wooncentrum De Drecht ging vooraf aan de dodenherdenking. Dit jaar was GroenLinks aan de beurt om de 4 mei lezing bij dit bevrijdingsmonument uit te spreken. Simion Blom (gemeenteraadslid en bewoner van Zuidoost) sprak hier namens zijn partij. "Vrijheid geef je door" was de boodschap die hij aan de deelnemers meegaf.

Lees verder