Stadsdeelcommissie kandidaten

GroenLinks heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen weer fantastische kandidaten. Niet alleen voor het bestuur maar ook voor de stadsdeelcommissies. Amsterdam Zuidoost is opgedeeld in drie gebieden; Bijlmer Centrum, Bijlmer Oost en Gaasperdam Driemond. Voor elk gebied heeft Groenlinks drie kandidaten die zich vol overgave inzetten voor de verbetering van hun buurt. 

Bijlmer Centrum

 • Tim Hofman 28 jaar
  Als adviseur is Tim dagelijks bezig met het verduurzamen van het bedrijfsleven. Zijn kennis over verduurzaming en energiebesparing wil hij graag inzetten voor zijn buurtgenoten. Veel huishoudens geven onnodig veel uit aan hun energierekening. Door energie te besparen zal dit niet alleen goed zijn voor het milieu; veel huishoudens in Amsterdam Zuidoost kunnen het geld wat ze zullen besparen goed gebruiken voor andere zaken. Door Amsterdam Zuidoost te verduurzamen zullen de bewoners meer te besteden hebben. Zo slaan we twee vliegen in één klap
 • Heero Viel 74 jaar
 • Lydia Shala 20 jaar

Gaasperdam Driemond

 • Sandra Grep 50 jaar
  Sandra is een krachtige en competente vrouw. Sinds kort is ze voor GroenLinks, lid van het Algemeen Bestuur (AB) van de bestuurscommissie en fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam Zuidoost. Ze woont 22 jaar in Holendrecht, zet zich in voor de mensen in haar omgeving en beschikt over een groot netwerk in Zuidoost. Zowel professioneel als politiek is ze geïnteresseerd in sociaal maatschappelijke vraagstukken. Als bestuurslid van het Landelijk Kleurrijk Platform van GroenLinks, promoot ze diversiteit binnen de partij. Omdat ze in de fractie veel kan betekenen op het gebied van Zorg & Welzijn en zich verder kan ontwikkelen in het politieke handwerk, is zij de lijsttrekker in het gebied Gaasperdam/Driemond. Mijn slogan: Ik sta voor gelijkwaardigheid in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, meer betaalbare koop - en huurwoningen en een schoon, groen en veilig Amsterdam Zuidoost."Het kan anders!"
 • Abraham Schreuders 34 jaar
 • Arlien Bakker 57 jaar
  Arlien woont al bijna 30 jaar met heel veel plezier in Gaasperdam. Ze werkt sinds 2006 vanuit haar huis in de laagbouw in Holendrecht als zzp: als coach vergroot ze de psychische weerbaarheid van haar cliënten.Haar woonplezier schuilt in het ‘wonen in een park’. Ze ziet haar medebewoners genieten van de groene buurt: kinderen spelen buiten, mensen sporten of wandelen. Het valt haar op dat zelfs in de winter de basketbal- en Cruyff-courts tot in het donker intensief worden gebruikt. Vreemd dat hier nog geen verlichting is. Het groen in de buurt staat wel onder druk door enerzijds de vraag om veiligheid waardoor er kniehoge struikjes overblijven en de toenemende bestrating wat meer wateroverlast geeft. Geen kind kan meer een hut in de bosjes bouwen, zoals haar zoon ooit wel kon in Gaasperdam. Ze geniet van de diversiteit van de mensen qua leeftijd en achtergrond. Ze ziet ook in Gaasperdam armoede toeneemt. Teveel mensen krijgen financiële problemen. Dit is zelfs zichtbaar in het verschraalde aanbod van de winkelcentra. De huren van de winkelpanden zijn te hoog zodat leuke winkels verdwijnen en er vooral spotgoedkope ketens overblijven. Gaasperdam is uitgestrekt. Driemond, Nellestein, Gein, Reigersbos en Holendrecht hebben elk hun eigen karakter. Die herkenbaarheid is mooi en vergroot de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt. Wat ze gemeenschappelijk hebben is de parkachtige omgeving. Het gebied ‘achter het spoor’ bij het AMC staat op de nominatie voor herinrichting en nieuwbouw. Opnieuw een eigen buurt, maar wel één die bij Gaasperdam zal horen. Arlien wil haar ideeën en die van de bewoners hoe het wonen in Gaasperdam prettig blijft en nog fijner kan graag inbrengen.

Bijlmer Oost

 • Sander Schreuder 30 jaar
  Sander is opgegroeid in Amsterdam Zuidoost en hij woont nu met veel plezier in de Bijlmer. Als architect en actieve bewoner van de K-buurt kent hij het belang van luisteren. De bewoners weten wat er speelt, wat er nodig is, wat er beter kan. Deze buurt kent veel armoede maar ook veel kennis, energie en sociale rijkdom. Of de wijk nou schoner, veiliger, duurzamer, leuker, gezonder en/of kansrijker moet worden. Laat de bewoners, naast meedenken, ook mee beslissen en mee helpen. Zorg voor de middelen om zich goed te organiseren. Geef ze serieus de kans om mee te denken, beslissen en te helpen. Sander wil hier graag aan bijdragen, door korte lijntjes met de stad en doorgeven wat er speelt in Bijlmer Oost. Het wordt tijd dat de goede ideeën, initiatieven en persoonlijke verhalen de ruimte krijgen en worden gehoord!
 • Faison Janzen 37 jaar
  Ik heb me kandidaat gesteld vanwege mijn irritaties, rondom het huisvuil dat steeds naast de containers wordt gezet. Het huisvuil op straat trekt ongedierte zoals ratten aan. En het grofvuil dat niet op de opaaldagen en op de juiste plek op straat wordt plaatst. Wanneer ik contact opneem met de gemeente hierover, krijg ik te horen dat ik een week moet wachten voordat het wordt opgehaald. Er dient strenger gehandhaafd te worden. Tevens wil ik, met behulp van de bewoners, iets doen tegen de inbraken. Het gevoel heerst dat de politie en de gemeente weinig hier tegen doen. Kortom, ik zal me gaan inzetten voor een schoner en een veiliger Bijlmer-Oost. "Samen maken we de buurt."
 • Jielis van Balen 64 jaar