Nieuws

Huis-aan-huis-actie in Nellestein

canvassen amsterdam zuidoost

Zaterdag 17 juni gaan we de deuren langs in Nellestein om van bewoners te horen wat er speelt in de buurt. Van 13.00 tot 14.00 uur is er een training voor wie dat wil. Daarna gaan we huis-aan-huizen tot 16:00 uur. We zorgen ervoor dat ervaren mensen gekoppeld worden aan iemand zonder ervaring. Aansluitend is er natuurlijk een borrel om met elkaar na te praten. De locatie van de training en de verzamelplek wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Je kunt je aanmelden via Facebook of door een email te sturen naar bas@groenlinksamsterdam.nl. Tot dan!

 

 

GroenLinks Zuidoost op bezoek bij Ubuntu Stadstuin.

Groenlinks op bezoek bij Ubuntu Stadstuin

Op 14 mei ging GroenLinks Zuidoost op bezoek bij de Ubuntu Stadstuin. Na hartelijk ontvangen te zijn met koffie en koek werd door Annet van Hoorn uitgelegd hoe de Stadstuin is ontstaan, wat er allemaal gebeurd op dit moment en hoe de toekomstplannen eruit zien.

Lees verder

40 jaar AGG en uiteindelijk toch een tunnel in de maak

Leo Hovens bij werkzaamheden  tunnel Gaasperdammerweg

De werkzaamheden aan de Gaasperdammertunnel zijn in volle gang. Het project A9 Gaasperdammerweg is onderdeel van één van de projecten van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. De tunnel loopt dwars door de woonwijken van Zuidoost. De AGG (Aktie Gezondheid Gaasperdammerweg) behartigt de belangen van bewoners die langs deze weg wonen al veertig jaar. Reden genoeg om te spreken met onze GroenLinkser Leo Hovens, die sinds 1996 betrokken is bij deze bewonersorganisatie.

Lees verder

Simion Blom tijdens 4 mei herdenking: "Vrijheid geef je door"

Simion Blom (foto:Hans Mooren)

Een stille tocht vanaf Station Holendrecht naar het monument voor wooncentrum De Drecht ging vooraf aan de dodenherdenking. Dit jaar was GroenLinks aan de beurt om de 4 mei lezing bij dit bevrijdingsmonument uit te spreken. Simion Blom (gemeenteraadslid en bewoner van Zuidoost) sprak hier namens zijn partij. "Vrijheid geef je door" was de boodschap die hij aan de deelnemers meegaf.

Lees verder

Bewoners, ondernemers en lokale bestuurders samen op de bres voor behoud van "Metrolijn 53 direct"

Volle zaal tijdens actiebijeenkomst 'Metro 53 direct'

Een knip in Metrolijn 53 waardoor er geen rechtstreekse verbinding meer is tussen station Gaasperplas en het centrum  heeft grote nadelen en is volstrekt onacceptabel. 
Dit standpunt, onderbouwt met tal van argumenten, brachten bewoners, ondernemers en lokale bestuurders naar voren op de actiebijeenkomst in het Planetarium op 3 mei j.l. georganiseerd door het comite 'Metro 53 direct'

Lees verder

Hart voor de K-buurt

Jorit Nuijens in de K-buurt

De laatste maanden is een brede coalitie van Amsterdammers uit de diverse K-buurt opgestaan. Samen willen zij dat er in de buurt een groot plein wordt aangelegd. Zo krijgt de wijk het sociale hart dat het verdient. GroenLinks Amsterdam is het met ze eens en Jorit Nuijens legt in het video-filmpje uit waarom. 

Lees verder